Trip Lagi !!!!!

Assalamualaikum.. huhuhu.. sihat semua? Happy lgi sebab dlm mood trip. Lokasi kali ini ialah negeri penuh bersejarah iaitu Melak.Trip yang I join under Faculty of Information Management,bunyi cam akademik kan? tp enjoy jer lebih,, kih3.Bertolak pukul 10.30 pagi menaiki knderaan 6 gear ni memang memenatkan. dan sampai di tempat penginapan (UITM kampus MELAKA)sekitar pukul 11 malam.

Esoknye, event pon bermula dengan lawatan ke Muzium Samudera. Muzium ni memang unik sebab dari luaran, pandangannye seperti kapal perang Zaman Portugis Di MELAKA dulu.

Jom terjah.. apa ada kat dalam muzium ni. Ini Perahu diraja Kelantan.. unik kn?



Yang ni pula, replika kapal zaman dahulu, yang pernah berlabuh di perairan Melaka satu ketika dulu.



Selepas melawat sekitar muzium, beralih pula ke Balai cerap.. haa.. tempat melihat anak bulan, sampai di sini, kami diterangkan tentang komet@tahi bintang, tembaga dan besi merupakan isi kandungan tahi bintang, sebab tu la sye angkat yang sebesar penumbuk pon,beratnya mencecah 6-8KG.. memang berat..

Pejam celik,,pejam celik..celik xpejam2,, dah petang,,hehehe, kami pon pulang la ke "kandang" masing2,,hhuhuhuhui..untuk aktiviti malam plak.
Malam tu memang santai naik bot merentasi RIVER CRUISE.. pemandangan wktu malam memang cntik,dengan lampu, lukisan,rumah2 tradisional n orang pon ramai yang cantik..hehehehe.

ummm...cepat masa berlalu, dah pagi da.. tapi masa yang terluang, x sye sia2 kan,, last destinasi ialah menaiki TAMING SARI TOWER,, fuuuiiii,,, best,,ase cm naik helikopter,, tinggi nye 80-90meter dari paras bumi.. memang terbaik laa :) semua tempat yg sye pergi, dapat dilihat jelas dari menara tuu..haa.. nampak tak Muzium samudera? tuu,, kapal tu,,umm,, river cri=uise? tu,, yang ada bot kecik2 wrna kuning tuu,, hehehe.



ok. sampai disini celoteh saya, lain kali plak yer? jangan lupa, MALAYSIA banyak tempat menarik untuk dilawati.. Cuti2 Malaysia!! hehehe :) Ni gambar kt kedai Mamak, mase bedal capati :) sekian, Assalamualaikom.

3 comments:

  1. haha..seronok kot.. tp xsempat nk explore tmpt lain,, masa cmburuinye pun,,hehehe

    ReplyDelete